Άλι και Νινώ : μια ιστορία αγάπης - Said, Kurban, 1905-1942 (Ψυχογιός, 2002)
Ο Άλι και η Νινώ ζουν στο εξωτικό Μπακού, στο σταυροδρόμι Aνατολής και Δύσης. Γνωρίζονται από μικρά παιδιά και αγαπιούνται παράφορα παρά τις διαφορές τους. Αν και προέρχονται και οι δύο από αριστοκρατική οικογένεια, εκείνος είναι μωαμεθανός κι εκείνη χριστιανή. Πιστεύουν όμως ότι η αγάπη τους είναι αρκετά δυνατή για να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Μέσα από τις περιπέτειες, τους χωρισμούς, τον κατατρεγμό και την αγωνία, κυνηγημένοι από εχθρούς, πάνω στα ψηλά βουνά και μέσα σε χαρέμια, ο Άλι και η Νινώ ζουν την απόλυτη αγάπη. Μέσα στο κλίμα διχασμού της εποχής ανάμεσα σε Τούρκους, Ρώσους και Αρμένιους, προσπαθούν να συμβιβαστούν και να συμφιλιώσουν παραδόσεις αιώνων. Είναι, όμως, η αγάπη τους ικανή να επιβιώσει;