Η Μαίρη Πινέζα - Μητακίδου, Σούλα (Καλειδοσκόπιο, 2010)
Μια συναρπαστική ιστορία περιπλανήσεων και ανατροπών, με μια απρόσμενη πρωταγωνίστρια: τη Μαίρη Πινέζα. Μια αφορμή να μιλήσουμε στα παιδιά για τις απρόβλεπτες διαδρομές που μας επιφυλάσσει η πραγματικότητα και για τις εκπλήξεις της ζωής που δεν έχουν τέλος, μέσα από μια ιστορία... χωρίς τέλος! Το μεγάλο βιβλίο είναι ένα δυναμικό εργαλείο στα χέρια γονιών και εκπαιδευτικών που θέλουν να καλλιεργήσουν την αγάπη των παιδιών για το διάβασμα. Ο μεγάλος τύπος γραμμάτων και το μέγεθος των εικόνων αιχμαλωτίζουν την προσοχή των παιδιών και κάνουν την κατάκτηση της γραφής και της ανάγνωσης ένα απολαυστικό ταξίδι που τα μυεί στην αναγνωστική εμπειρία.