Η σύντομη θαυμαστή ζωή του Όσκαρ Γουάο - Diaz, Junot, 1968- (Ξένη λογοτεχνία / Λιβάνης, 2009)
Με εκπλητκική ζωντάνια και διορατικότητα, ο Τζούνο Ντίαζ μάς καταβυθίζει στις ταραχώδεις ζωές του ήρωά μας Όσκαρ, της φυγάδας αδερφής του Λόλα και της μητέρας τους Μπελίσια, μιας άγριας πρώην καλλονής, μυώντας μας στο επικό ταξίδι της οικογένειας από τον 'Αγιο Δομίνικο στο Ουάσινγκτον Χάιτς καιαπό εκεί στο Μπεργκενλάιν του Νιού Τζέρσι και πίσω ξανά. Γραμμένη με ασυνήθιστη θέρμη και χιούμορ, Η Σύντομη Θαυμαστή Ζωή του Όσκαρ Γουάο παρουσιάζει μια εκπληκτικά διαυγή σύλληψη της σύγχρονης αμερικανικής εμπειρίας και της ακατανίκητης ικανότητας του ανθρώπου να υπομένει -και να ρισκάρει- τα πάντα στο όνομα της αγάπης.