Χωρίς τη μητέρα μου - Oates, Joyce Carol, 1938- (Λογοτεχνία / Μεταίχμιο, 2007)
Υπάρχει μια τελευταία φορά που θα δεις κάποιον, αλλά εσύ δεν το ξέρεις ότι θα είναι η τελευταία. Κι ύστερα εύχεσαι να ήξερες τότε όλα όσα ξέρεις τώρα. Αλλά δεν τα ήξερες και τώρα πια είναι αργά. Και λες στον εαυτό σου: Πού να το ?ξερα, πώς να το ?ξερα. Έτσι λες στον εαυτό σου.