Μίσος και αίμα - Dahl, Arne, 1963- (Μεταίχμιο, 2012)
Ένας σουηδός κριτικός λογοτεχνίας με διασυνδέσεις στις ΗΠΑ σκοτώνεται κατά τον πλέον διαβολικό τρόπο σε ένα αποθηκάκι του αεροδρομίου Νιούαρκ, έξω από τη Νέα Υόρκη. Το αεροπλάνο της SAS από τη Στοκχόλμη είναι γεμάτο, αλλά τώρα υπάρχει μια θέση ελεύθερη και ο δολοφόνος την κλείνει. Το μόνο που γνωρίζει η σουηδική αστυνομία είναι ότι ένας ασυνήθιστα βίαιος δολοφόνος επιβαίνει σε ένα αεροπλάνο με προορισμό τη Στοκχόλμη. Αλλά δεν ξέρουν ποιος είναι. Μια ειδική μονάδα από την Εθνική Υπηρεσία Έρευνας Εγκλημάτων πηγαίνει στο αεροδρόμιο της Αρλάντα. Τα χρονικά περιθώρια είναι στενότατα. Η Σουηδία ετοιμάζεται να εισαγάγει έναν αμερικανό κατά συρροή δολοφόνο... Και από αυτή τη στιγμή ξεκινάει μια συγκλονιστική και τρομακτική αλληλουχία γεγονότων που οδηγεί τον Πολ Γελμ και τους συναδέλφους του από την Ομάδα 'Αλφα όλο και πιο κοντά στην καρδιά του σκότους. Η ομορφιά των τελευταίων ημερών του καλοκαιριού ετοιμάζεται να παραχωρήσει τη θέση της στη μελαγχολία ενός βροχερού φθινοπώρου. Και μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα η Ομάδα 'Αλφα ψάχνει στα τυφλά να βρει εκείνη την απαίσια, αναπάντεχη και λανθάνουσα αλήθεια.