Αινίγματα της ιστορίας : μύθοι, μυστήρια και παραφροσύνη από ολόκληρο τον κόσμο - Baker, Alan, 1964- (Κλειδάριθμος, 2011)
Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο θα μάθετε για μυστήρια που διατρέχουν ολόκληρη την υδρόγειο και περνούν από γενιά σε γενιά με τα χρόνια: από την Ατλαντίδα μέχρι τις Αμαζόνες, από την Κιβωτό της Διαθήκης μέχρι το Ελ Ντοράδο και τον τη Σινδόνη του Τορίνου. Το βιβλίο είναι ταυτόχρονα ένα ψυχαγωγικό και ενημερωτικό απάνθισμα περίεργων συμβάντων και παράδοξων συναντήσεων με το ανεξήγητο. Προσφέρει μια συναρπαστική αφήγηση που κεντρίζει τη φαντασία και αφήνει τον αναγνώστη να αποφασίσει μόνος του για το αν αυτοί οι θρύλοι είναι πραγματικότητα, ενώ καταπιάνεται με θέματα που θα συναρπάσουν τόσο τον ιστορικό όσο και τον απλό αναγνώστη. Ανάμεσα στα θέματα που εξετάζονται είναι: - Ατλαντίδα: Η αναζήτηση για τη χαμένη ήπειρο - Μυθικές πολεμίστριες: Ο θρύλος των Αμαζόνων - Σείριος: Τα μυστήρια του αστεριού του σκύλου - Αρχαίο παρατηρητήριο: Το μυστήριο του Στόουνχεντζ - Το τελευταίο θαύμα της αρχαιότητας: Η μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα - Ο λόγος του Θεού: Η προέλευση της Αγίας Γραφής - Κατακλυσμός εξ ουρανού: Ο Νώε και η μεγάλη πλημμύρα - Το αξεπέραστο τεχνούργημα: Η κιβωτός της διαθήκης - Ιερές πληγές: Το μυστήριο με τα στίγματα - Το νεκρικό σάβανο του Χριστού: Το μυστήριο με τη Σινδόνη του Τορίνου - Θηλυκός πάπας: Ο θρύλος του "Ιωάννη Αγγλικού" - Εξωγήινοι και νεράιδες: Παράξενες αλληλογραφίες - Πόλη φτιαγμένη από χρυσάφι: Ο θρύλος του Ελ Ντοράδο Και πολλά άλλα...