Τόμπι, ο μικρός ήρωας του δέντρου - Fombelle, Timothee de, 1973- (Λογοτεχνία για παιδιά και νέους, 2010)
Στον κόσμο του Δέντρου μεγαλώνει ένας ήρωας, ένας πράσινος μαχητής με ύψος μόλις ενάμισι χιλιοστό, ο Τόμπι. Με όπλο της εξυπνάδα και τη φαντασία του, προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του, αγωνίζεται ενάντια στους άρχοντες και τους συμμάχους τους, που εκμεταλλεύονται και καταστρέφουν το Δέντρο. Μήπως ο κόσμος του μοιάζει με το δικό μας; Ένα βιβλίο που εκφράζει μεγάλες αλήθειες και δείχνει ότι η σημαντική λογοτεχνία εξακολουθεί να είναι ανατρεπτική.