Ο γύρος του κόσμου με το ποδήλατο - Παπαγιάννη, Μαρία, 1964- (Στα βαθιά, επίπεδο 1, 2.000 λεύγες, 2009)
Τι γίνεται όταν ο κολλητός σου σου προτείνει να κάνετε το γύρο του κόσμου με ποδήλατο; Τέλεια ιδέα, αλλά δεν ξέρεις ποδήλατο! Ο Πέτρος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Πρέπει να μάθει ποδήλατο μέσα σε λίγες ώρες. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Βάζει τα δυνατά του, αλλά πέφτει και ξαναπέφτει. Ποιος όμως είπε ότι τα ωραία πράγματα στη ζωή είναι κι εύκολα; Ο Πέτρος θα καταλάβει ότι για κάποια πράγματα αξίζει τον κόπο να βάζουμε τα δυνατά μας.