Φωνές - Maraini, Dacia (Ψυχογιός, 1997)
Ένα θερινό βράδυ, μέσα σε μία καυτή καί έρημη Ρώμη, βρίσκουν νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της την Αντζελα Μπάρι. Το γεγονός ταράζει βαθέως την δημοσιογράφο Μικέλα Κανόβα. Με αφορμή μία εκπομπή της στο ραδιόφωνο με θέμα τα ανεξιχνίαστα εγκλήματα εναντίον γυναικών, η Μικέλα επωμίζεται μία υπεράνθρωπη προσπάθεια να ανακαλύψει τον ένοχο. Πόσο αληθινός είναι ο μύθος ότι ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος; Υπάρχει λογική ερμηνεία γιά το κίνητρο του φόνου; Γιατί τα περισσότερα θύματα των ανεξιχνίαστων καί ατιμώρητων εγκλημάτων είναι γυναίκες; Όλα αυτά τα ερωτήματα βασανίζουν την Μικέλα. Στην πορεία των ερευνών της, συναντά άνδρες καί γυναίκες που γνώριζαν την Αντζελα καί καταγράφει στο κασσετόφωνό της τις φωνές τους, όσα της λένε καί όσα της κρύβουν, όσα αφήνουν να εννοηθούν πίσω από τα λόγια καί τις σιωπές.