Της ζωής τα γυρίσματα - Κέζα, Λώρη, 1969- (Πεταλούδα, 2010)
Ο Νίκος Ζαχαρίου γνωρίζει στις διακοπές του μια οικογένεια νεόπλουτων. Το μόνο που επιθυμούν αυτοί οι ανικανοποίητοι άνθρωποι είναι να αγοράσουν οτιδήποτε υπάρχει πάνω στο νησί: τη θάλασσα με τα φύκια της, την ακτή με την άμμο της, τις βάρκες με τους ψαράδες τους. Ο ίδιος μπαίνει στον πειρασμό να εκμεταλλευτεί τις περιστάσεις για να αποκτήσει κάτι που επιθυμούσε. Δέχεται ένα δώρο από τον καινούργιο του φίλο όμως οι γονείς του θα τον υποχρεώσουν να αξιολογήσει ξανά τις ανάγκες του. Μια ιστορία που περιγράφει δυο καλοκαίρια και τη μετάβαση από τη μια οικονομική φάση στην άλλη. Ο Νίκος Ζαχαρίου έχει την ευκαιρία να σκεφτεί αν τα ακριβά αντικείμενα και οι ακριβές συνήθειες μπορούν να εγγυηθούν τις χαλαρές διακοπές. Στο τέλος όλοι ασχολούνται με κάτι που τους ευχαριστεί, χωρίς απώτερους στόχους, χαίρονται ο ένας την παρέα του άλλου χωρίς να ξοδεύουν τίποτε.