Ο ιπτάμενος δίσκος - Τριβιζάς, Ευγένιος, 1946- (Παραμύθια ντορεμύθια, 2011)
Ενώ η κυρα-Κατίνα έλειπε για λίγο από την κουζίνα, μια φρυγανιά, μια καυτή πιπεριά, ένας κύβος ζάχαρης, ένας δακρυσμένος γιαρμάς, μια πατάτα που τα δάκρυά της τρέχαν βρύση και η παρέα τους παίρνουν μια κοσμοϊστορική απόφαση. Να δραπετεύσουν από την κουζίνα με έναν ιπτάμενο δίσκο και να ταξιδέψουν στο διάστημα όπου χίλια δυο θαυμαστά και αναπάντεχα τους περιμένουν! Έγραψαν για αυτό το βιβλίο "Αν δε θέλετε να πάθετε όσα έπαθα εγώ, σας συμβουλεύω, όταν λείπετε, έστω και για λίγα λεπτά, από την κουζίνα σας, να κλείνετε ερμητικά όλα τα παράθυρα. Σας προειδοποιώ!" (Κυρα- Κατίνα) "Ένα προφητικό αλλά και κοσμογονικό βιβλίο. Υποχρεωτικό ανάγνωσμα στις Ανώτατες Σχολές Αστροναυτών του διαστημικού μας προγράμματος". (Ντόλαντ Σάμουελ Τσίκορι Χίκαπς, Mission Specialist National Aeronautics and Space Administration - NASA) "Εγώ, το παπί που έκανε πιπί στον Μισισιπή, και οι φίλοι μου, η Πουπού η αλεπού, η κότα η Καρλότα, το γαϊδουράκι που γκάριζε και το κουτάβι που νιώθει μοναξιά, είμαστε κατενθουσιασμένοι με αυτό το βιβλίο που προστίθεται στη συντροφιά μας και σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να το διαβάσετε ή αν δεν ξέρετε να διαβάζετε να μάθετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε!" (Το παπί που έκανε πιπί στον Μισισιπή) "Αν νομίζετε ότι είναι μοιραίο να τελειώνουν όλα μέσα σε μία κατσαρόλα, είσαστε πολύ γελασμένοι!" (Μάκης το μακαρόνι) "Πέρα από τους νεροχύτες και τις καφετιέρες, φίλοι αγαπημένοι, ανοίγονται κόσμοι ονειρεμένοι. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τα γουδοχέρια! Μας καρτερούν εκεί ψηλά τ αστέρια!" (Ασδρούβ, ένας δίσκος αλλιώτικος από τους άλλους) "Είμαι περήφανος για την πράσινη τραγιάσκα που μου φόρεσε ο εκλεκτός καλλιτέχνης που εικονογράφησε το βιβλίο. Του απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια. Όλοι οι τράγοι της Αλάσκας ζηλεύουν τραγικά και επιθυμούν να γίνουν πελάτες του. Δεν τους δίνω όμως τη διεύθυνσή του. Στην επόμενη έκδοση, αν δεν του κάνει κόπο, θα ήθελα να τον παρακαλέσω να μου φορέσει πειρατικό σκούφο ή καουμπόικο καπέλο με γυριστό μπορ ή σκούφο μάγειρα με λεκέ από μαρμελάδα βύσσινο". (Ο τράγος από την Αλάσκα με την πράσινη τραγιάσκα)