Θησαυροί μέσα στο χώμα - Ντεκάστρο, Μαρίζα, 1953- (Πετάει πετάει, 2011)
Το νέο βιβλίο της Μαρίζας Ντεκάστρο είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι που ξεκινάει κάτω από τη γη! Εκεί όπου ξεκουράζονται θαμμένοι ολόκληροι πολιτισμοί και που έρχονται στο φως με τη βοήθεια αρχαιολόγων, αποκαλύπτοντας μπροστά στα μάτια μας ασύλληπτους θησαυρούς αιώνων. Θησαυροί δεν υπάρχουν μόνο στα παλιά σεντούκια και στα χρηματοκιβώτια, αλλά και κάτω απ' το χώμα. Σπασμένοι, σκουριασμένοι και σκονισμένοι! Και μας μαθαίνουν πώς ζούσαν οι άνθρωποι τις παλιές εποχές.