Ο πρώτος περίπατος του Σποτ - Hill, Eric (Ερευνητές, 2011)
Ο Σποτ, το χαρούμενο σκυλάκι με το οποίο έχουν μεγαλώσει εκατομμύρια παιδιά σε πολλές χώρες του πλανήτη, επανέρχεται δυναμικά για να κάνει συντροφιά στους μικρούς μας φίλους βοηθώντας τους να ανακαλύψουν τον κόσμο. Ο Σποτ είναι μια φιλική φιγούρα για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το πρόσωπο και η χαρούμενη προσωπικότητα του θα βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν ότι η γνώση είναι απόλαυση, ότι η προσπάθεια για να μάθουν καινούργια πράγματα μπορεί να είναι ταυτόχρονα και διασκέδαση. Σε κάθε βιβλίο της σειράς "Σποτ", το παιδί παρακολουθεί τις δραστηριότητες του Σποτ με τέτοιο τρόπο ώστε να αντικατοπτρίζει σ' αυτές τις δικές του εμπειρίες. Στο βιβλίο "Ο πρώτος περίπατος του Σποτ", το παιδί παρακολουθεί ένα διασκεδαστικό περίπατο του Σποτ στον κήπο όπου γνωρίζει καινούργιους φίλους και κάνει συναρπαστικές ανακαλύψεις! Τα βιβλία της σειράς έχουν σχεδιαστεί ώστε να υποστηρίζουν τα αρχικά στάδια της αναγνώρισης σχημάτων, χρωμάτων και βασικών εννοιών από τα παιδιά. Τα πολλά και διαφορετικά θέματα που καλύπτονται από τα βιβλία του Σποτ μπορούν να αποτελέσουν το έναυσμα για συζητήσεις και δραστηριότητες. Η νέα έκδοση έχει καινούργιο σχήμα και ειδικά μελετημένα χαρακτηριστικά για να είναι φιλική και ακίνδυνη για τα παιδιά (χρώμα και στρογγυλεμένες γωνίες).