Μαθημαγικά : εξερευνήστε τα μυστήρια των αριθμών - Ball, Johnny (Polaris, 2011)
Από την αρχαιότητα έως σήμερα, τα μαθηματικά έδωσαν τη δυνατότητα στον άνθρωπο να καλλιεργήσει τη γη, να εξερευνήσει τον πλανήτη, να κατασκευάσει θαυμαστά κτίρια και να κατανοήσει τη λειτουργία του σύμπαντος. Αυτή η υπέροχα γοητευτική ιστορία των αριθμών και των μετρήσεων παρουσιάζει το πώς ο άνθρωπος αποκάλυψε την κρυμμένη μαθηματική δομή πίσω από όσα μας περιβάλλουν, ανακαλύπτοντας τον τρόπο που τα μαθηματικά κινούν τον κόσμο. Ανακαλύψτε πώς ο Ήλιος και τα άστρα οδήγησαν τον άνθρωπο στη μέτρηση του χρόνου. Μάθετε πως μια λάθος μέτρηση του μεγέθους της Γης οδήγησε στην ανακάλυψη της Αμερικής. Γνωρίστε πώς μπορούν να μετρηθούν οι θύελλες, οι σεισμοί και οι άλλες φυσικές καταστροφές. Με γρίφους για να λύσετε, αινίγματα να απαντήσετε και κόλπα να δείξετε στους φίλους σας, τελικά θα γίνετε κι εσείς ιερείς των Μαθημαγικών! Πως μπορείς να ζυγίσεις το κεφάλι σου χωρίς να το κόψεις; Γιατί το π είναι ένας από τους πιο παράξενους αριθμούς στον κόσμο; Γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν... περισσότερα πόδια από τον μέσο όρο; Τα Μαθημαγικά είναι η ξεχωριστή ιστορία των μαθηματικών από τους αρχαίους σοφούς έως τον κόσμο της σύγχρονης επιστήμης, μια διασκεδαστική και γεμάτη δράση περιπέτεια. Είναι ένας υπέροχος, μαγικός τρόπος για να ανακαλύψεις πως λειτουργούν τα πάντα γύρω μας.