Ο γιος της Αστερόσκονης : η ιστορία του σύμπαντος για παιδιά - Αυγολούπης, Σταύρος (Πλανητάριο Θεσσαλονίκης, 2011)
Ένα άτομο ασβεστίου περιπλανήθηκε επί δισεκατομμύρια χρόνια, περισσότερα από την ηλικία του ηλιακού μας συστήματος, για να καταλήξει σε ένα από τα δόντια του μικρού Γιαννάκη. Επιστημονική φαντασία; Όχι, βέβαια. Είμαστε φτιαγμένοι από αστερόσκονη, είναι γεγονός! Ναι, συχνά η πραγματικότητα ξεπερνάει τη φαντασία. Αν ένα άτομο ασβεστίου μπορούσε να μιλήσει και να διηγηθεί τι είδε και τι πέρασε στο θαυμαστό ταξίδι του στο διάστημα και πάνω στη Γη, πιθανόν να μας έλεγε περίπου όσα έχουν γραφτεί σε αυτό το βιβλίο. Επειδή όμως ένα άτομο ασβεστίου δεν μπορεί να μιλήσει, ανέλαβε ένας αστρονόμος να του δανείσει τη φωνή του. Θεωρήστε τον αστρονόμο μας εκπρόσωπο Τύπου του ασβεστίου και... ...ετοιμαστείτε για την πιο φανταστική περιπέτεια! Εννοώ για την πιο πραγματική περιπέτεια! Ή, μήπως, για την πιο περιπετειώδη πραγματικότητα; Θα τη χωρέσει η φαντασία σας;