Ο μπαμπάς μου είναι - Carvalho, Bernardo, 1960- (Κόκκινο, 2011)
Σιλουέτες ιδιαίτερου ύφους και λάμψης, ένας πατέρας και το παιδί του, παρουσιάζουν ποικίλες καταστάσεις της καθημερινής ζωής. Κάθε σχέδιο συνοδεύεται από δύο λέξεις: μπαμπάς-... (μπαμπάς αεροπλάνο, μπαμπάς πολυθρόνα, μπαμπάς γιατρός, μπαμπάς καρουζέλ) και μαρτυρά τις πολλαπλές μορφές ενός μπαμπά, άλλοτε χρήσιμος, απαραίτητος, σημαντικός, προστατευτικός, άλλοτε αστείος, διασκεδαστικός... Η εικονογράφηση, με σχέδια διασκεδαστικά και γεμάτα συνειρμούς, μας παρακινεί να διηγηθούμε ένα συμβάν ή μια ανάμνηση που τα μικρά παιδιά λατρεύουν και ζητούν να την ακούσουν ξανά και ξανά. Το βιβλίο αποτελεί επίσης μια εξαιρετική ιδέα για δώρο σε κάποιον που μόλις απέκτησε ή πρόκειται ν' αποκτήσει παιδί.