Λίγο ακόμα : ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τα ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη - Κυριτσόπουλος, Αλέξης, 1943- (Αν διάβαζα ποιητές της γενιάς του '30, 2012)
Σαν το καΐκι που περνά ανάμεσα στα ψηλά κύματα ενώ το πλοίο της γραμμής θαλασσοδέρνεται - κινήθηκα ανάμεσα στα ποιήματα και τράβηξα την γραμμή της αισιοδοξίας που νομίζω πως υπάρχει. Πιστεύω πως δεν πρόδωσα την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη - με αυτόν τον ελιγμό ανάμεσα στις στροφές του - πρόθεση μου είναι να σας στείλω στα ποιήματα να βρείτε εκεί όλο τους το βάθος και την σοβαρότητα. Δεν διάλεξα ποιήματα. Κάποιος άλλος θα διάλεγε πιο εύστοχα. Ζωγράφισα τις εικόνες που λάμπανε ανάμεσα στα ποιήματα και βρήκα ένα δικό μου - δικό τους - μονοπάτι στο φως.