Τα αδέσποτα : ο Ρέξ : πάνε Βόσπορο, Αγία Σοφία, Τόπ Καπί, Μπλέ Τζαμί, Χρυσή Πύλη - Ζαραμπούκα, Σοφία, 1939- (Τα αδέσποτα ;, 2012)
Οι ελεύθεροι, γι' αυτό και αδέσποτοι, σκύλοι της Σοφίας Ζαραμπούκα έχουν πάρει άδεια από τον ποιητή να χώνουνε τη μύτη τους παντού, ακόμα κι εκεί που δεν τους σπέρνουν. Κυκλοφορούν και καθόλου δεν αδιαφορούν για τα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Στο τρίτο βιβλίο της σειράς, ο Ρεξ και ο φίλος του ο Τζαμάλ πετάνε με ένα μαγικό χαλί μέχρι τον Βόσπορο και την Κωνσταντινούπολη και μας γνωρίζουν κάποια από τα θαύματα και τις ιστορίες της Πόλης: την Αγία Σοφία, το Τοπ Καπί, το Μπλε Τζαμί, το Ελληνικό Σχολείο και το Ζωγράφειο Λύκειο, τη Χρυσή Πύλη και τον Πύργο του Λέανδρου. Μια πρωτότυπη και ευρηματική προσέγγιση στην κοινωνική και πολιτική αγωγή, τη σύγχρονη Ιστορία αλλά και τη ζωοφιλία από την πένα της Σοφίας Ζαραμπούκα.