Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι. - Riordan, Rick (Εκδοτικός Οργανισμός Πάπυρος, 2011)
Όταν ο Πέρσι Τζάκσον ανακάλυψε ότι ήταν ημίθεος, γιος του Ποσειδώνα και μιας θνητής, η ζωή του άλλαξε για πάντα. Με τους συντρόφους του, την 'Αναμπεθ και τον Γκρόβερ, έφερε σε πέρας ριψοκίνδυνες αποστολές: βρήκε ποιος είχε κλέψει την αστραπή του Δία, έφερε στην Κατασκήνωση των Ημίαιμων το Χρυσόμαλλο Δέρας και απελευθέρωσε την αιχμάλωτη θεά 'Αρτεμη, και έκρινε την έκβαση της μεγάλης Μάχης του Λαβύρινθου. Όμως τώρα ήρθε η ώρα της κρίσης... "Σου το λέω για να μην υπάρχει παρεξήγηση: εγώ δεν ήθελα να είμαι ημίθεος. Αν διαβάζεις αυτό το βιβλίο μόνο και μόνο επειδή πιστεύεις ότι μπορεί να είσαι κι εσύ, τότε σου δίνω την εξής συμβουλή: κλείσε το βιβλίο αμέσως! Μη μου πεις μετά ότι δεν σε προειδοποίησα. Το όνομα μου είναι Πέρσι Τζάκσον..." Ήρθε η ώρα της τελικής αναμέτρησης. Όλη τη χρονιά οι ημίθεοι προετοιμάζονταν για να συγκρουστούν, στο πλευρό των Ολύμπιων, με τις φοβερές δυνάμεις του Κρόνου και των τιτάνων, σε μια μάχη που φαντάζει άνιση. Ενώ οι Ολύμπιοι αγωνίζονται να αναχαιτίσουν τον καταστροφικό Τυφώνα, ο Κρόνος αρχίζει την προέλαση του με στόχο τον Όλυμπο, που ουσιαστικά είναι αφύλακτος. Κατά τη διάρκεια της επικής αυτής μάχης, πολλά μυστικά θα ξεδιπλωθούν, όπως ο φοβερός χρησμός που συνδέεται με τα δέκατα έκτα γενέθλια του Πέρσι. Και ρόλο κλειδί θα παίξει ο αφανής Τελευταίος Ολύμπιος, ή ίσως η τελευταία θεά του Ολύμπου... 0 Πέρσι Τζάκσον και οι ημίθεοι σύντροφοί του πολεμούν ενάντια στον 'Αρχοντα του Χρόνου για να σώσουν τον Όλυμπο και τον κόσμο. Πρέπει να νικήσουν. Θα τα καταφέρουν;