Έγκλημα στο Τούνδρα Εξπρές : μια υπόθεση του Κορνήλιου Κρικ - Χατζόπουλος, Πέτρος, 1979- (Σύγχρονη συλλογή για παιδιά και νέους : Συλλογή χελιδόνια, 2010)
Όταν ο Κορνήλιος Κρικ, ο διασημότερος σκίουρος ντετέκτιβ του κόσμου, δέχεται μια πρόσκληση για το παρθενικό ταξίδι του Τούνδρα Εξπρές, πιστεύει ότι πρόκειται για ένα αθώο ταξίδι αναψυχής. Ωστόσο ο λόρδος Μπέντζαμιν Πούσινγκτον, ο αινγιματικός γάτος μεγιστάνας και ιδιοκτήτης του τρένου, φαίνεται πως είχε άλλα σχέδια. Και καθώς το τρένο διασχίζει την παγωμένη καρδιά της Πατουσιβηρίας, ένα έγκλημα θα φέρει τα πάνω κάτω, βυθίζοντας τους ταξιδιώτες σ' ένα δίχτυ μυστηρίου που μόνον ο δαιμόνιος Κορνήλιος Κρικ μπορεί να λύσει...