Χάρτινο το καραβάκι : η ιστορία του χαρτιού - Ζαραμπούκα, Σοφία, 1939- (Αιώρα, 2011)
Ένα μαγικό ταξίδι σε τόπους και εποχές που ακολουθεί τη διάδοση του χαρτιού από την αρχαιότητα ως σήμερα. Η γνωστή και πολυαγαπημένη Σοφία Ζαραμπούκα ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του χαρτιού με κέφι και μαστοριά. Προσκαλεί τα παιδιά να σαλπάρουν με το χάρτινο καραβάκι της στο χώρο και στο χρόνο, παρέα με διάσημα πρόσωπα της Ιστορίας. Οι μικροί αναγνώστες μυούνται έτσι στην ιστορία του πολιτισμού, συνδυάζουν την Ιστορία με τη Γεωγραφία, μαθαίνουν πώς αυτή η μαγική εφεύρεση, σε πείσμα της τεχνολογίας, ακόμη εξελίσσεται και μας γοητεύει. Το βιβλίο συμπεριλαμβάνει μια θεατρική διασκευή σε έμμετρο λόγο που θα κεντρίσει τη δημιουργικότητα μικρών και μεγάλων, ένα θεατρικό παιχνίδι για το σπίτι ή το σχολείο.