Ένα τόσο δα λεκεδάκι - Σβορώνου-Σωκιαλίδη, Ελένη, 1965- (Διαβάζω ιστορίες, 2011)
Ο Βεντουζίνι, ο ντετέκτιβ χταπόδι, διερευνά την εμφάνιση στη θάλασσα ενός μικρού λεκέ, που εξαπλώνεται και γίνεται τεράστια πετρελαιοκηλίδα. Οι έρευνές του τον οδηγούν σε μια εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου που διευθύνει ο τρομερός Μι Κάπα (Μεγάλος Καρχαρίας), που έχει εξαγοράσει συνειδήσεις και μολύνει τον ωκεανό.