Ο μικρός γυρίνος στον μεγάλο κόσμο - Ferri, Giuliano, 1965- (Λογοτεχνικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση, 2011)
Ο μικρός γυρίνος μέσα σε λίγες μέρες αλλάζει. Δεν του αρέσει καθόλου, δε θέλει να μεγαλώσει και κυρίως δε θέλει να χάσει τη μακριά ουρά του που τον βοηθούσε ως τώρα να τρέχει γρήγορα στον βυθό. Κι ύστερα δεν ξέρει τι να κάνει μ αυτά τα καινούρια πόδια που του φαίνονται άχρηστα. Οι μεγάλοι τού λένε να κάνει υπομονή, αλλά δεν είναι εύκολο όταν όλα γύρω σου αλλάζουν. Κάποια μέρα θα αντιμετωπίσει ένα ύπουλο νερόφιδο και θα καταλάβει σε τι χρησιμεύουν τα πόδια του. Συγχρόνως θα ανακαλύψει έναν ολόκληρο καινούριο κόσμο έξω από το νερό. Μια αστεία και τρυφερή ιστορία που ενθαρρύνει τα παιδιά να μεγαλώσουν.