Αχ, αυτές οι βασίλισσες : μυθιστόρημα - Ναούμ, Χρήστος (Καστανιώτη, 2008)
Η μαντεύτρα Χαιτέα από την Αλεξάνδρεια και τα πνεύματα που την περιβάλλουν. Η υπέρβαρη αλλά φιλάρεσκη θυγατέρα της Αφρούλα, ο φευγάτος, επίδοξος σκηνοθέτης γιος της και η εκ φύσεως εγκληματική και μουλωχτή ξαδέρφη της, μοναχή Μυροφόρα. Ο αγώνας της συνδικαλίστριας Λάουρας, μιας μέντιουμ ρουμανικής καταγωγής, για την αναγνώριση των δικαιωμάτων του αδικημένου κλάδου των «πνευματιστών». Οι περιπέτειες που σφράγισαν τη μακρόχρονη φιλία της λαϊκής αοιδού Εύας με την Τζένη, που δοκίμασε την τύχη της στο τραπεζικό σύστημα αλλά την κέρδισε η νύχτα! Και, τέλος, ο αδιέξοδος έρωτας του Πλάτωνα και του Άρη... Βίος και πολιτεία αμαρτωλών και αγίων που ζουν σαν εξόριστες ψυχές σε διαμερίσματα-κλουβιά, στις κολασμένες γειτονιές της Αθήνας. Ποια κοινή μοίρα ένωσε όλους αυτούς τους ανθρώπους πάνω από τον φρεσκοσκαμμένο τάφο του σκοτεινού κυρ Αντώνη; Πώς μπλεχτήκανε οι ζωές τους στην κόκκινη κλωστή του μύθου; Και τελικά τι κάνει τον αναγνώστη να αναφωνήσει «Αχ, αυτές οι βασίλισσες!»;