Η πόλη - Nicolazzi, Isabelle (Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων : Σωσίβιο για τον πλανήτη γη, 2011)
Μια σειρά βιβλίων με σκοπό την ενημέρωση αλλά και τη δράση! Ανακάλυψε, κατάλαβε, πειραματίσου και μάθε με ποιες απλές ενέργειες θα προστατέψεις τον πλανήτη σου. Εργασία, καταστήματα, κινηματογράφοι, προάστια, τσιμέντο, ρύπανση... Οι πόλεις προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν και πολλά προβλήματα. Στο τέλος του αιώνα όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του πλανήτη θα μένουν σε πόλεις, γεγονός που θα πολλαπλασιάσει τα αρνητικά της ζωής μας σε αυτές. Ανακάλυψε τα ίχνη της ιστορίας μέσα στην πόλη σου, παρατήρησε την καθημερινότητα στη γειτονιά σου, οργάνωσε αποδράσεις στον καθαρό αέρα. Με την παρατήρηση, το παιχνίδι και την έρευνα θα εξερευνήσεις τις πολλές όψεις των τόπων όπου παίζεται το μέλλον του πλανήτη μας.