Το δάσος - Grundmann, Emmanuelle, 1973- (Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων : Σωσίβιο για τον πλανήτη γη, 2011)
Μια σειρά βιβλίων με σκοπό την ενημέρωση αλλά και τη δράση! Ανακάλυψε, κατάλαβε, πειραματίσου και μάθε με ποιες απλές ενέργειες θα προστατέψεις τον πλανήτη μας. Οι οδηγοί αυτοί προτείνουν κάποιες καθημερινές ενέργειες που μπορούν να κάνουν τα παιδιά για να φροντίσουν τη Γη. Από το παιδικό δωμάτιο ως το σχολείο, από τις σχέσεις με τους φίλους μέχρι τη σχέση με τη φύση, αυτά τα βιβλία βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν απλά αντανακλαστικά για κάθε περίπτωση και να γίνουν πολίτες με οικολογική συνείδηση που σέβονται τη ζωή και τους φυσικούς της πόρους. Με τη συνεργασία του Δικτύου Μεσόγειος SOS, www.medsos.gr.