Μαθηματικά στην κουζίνα : μαθηματικές δραστηριότητες για παιδιά και τους γονείς τους - Χασάπης, Δημήτρης (Εκπαιδευτικά βιβλία για το νηπιαγωγείο και το δημοτικό, 2011)
Πόσε φορές σκεφτήκατε να βοηθήσετε το παιδί σας να κατανοήσει ή να ασκηθεί στα μαθηματικά του σχολείου -του νηπιαγωγείου ή του δημοτικού- αλλά δε βρήκατε έναν τρόπο ευχάριστο για το παιδί σας και για εσάς; Κι, όμως, υπάρχει ένας τρόπος! Αξιοποιήστε τις ιδέες και τις συνταγές που προτείνονται στα "Μαθηματικά στην κουζίνα" και μετατρέψτε την κουζίνα σας σε μαθηματικό εργαστήριο, αφού: Όταν Μαγειρεύουμε - ταξινομούμε και βάζουμε σε σειρά - απαριθμούμε - μετράμε το βάρος, τον όγκο, τον χρόνο, τη θερμοκρασία υπολογίζουμε το κόστος ή τις θερμίδες κάθε φαγητού - διαβάζουμε και γράφουμε μαθηματικά - λύνουμε προβλήματα Φορέστε, λοιπόν, τις ποδιές και χαρείτε δημιουργικές ώρες μάθησης και ψυχαγωγίας με τα παιδιά σας!