Στα ίχνη του θησαυρού των θησαυρών - Μούρτζης, Κυριάκος (Αστεράκια ;, 2011)
200 περίπου χρόνια προτού το πρώτο ατμόπλοιο οργώσει τις θάλασσες του κόσμου, τότε δηλαδή που θεός των ναυτικών ήταν ο άνεμος, ζούσε ένας σπουδαίος καπετάνιος. Οι θαλασσινοί τού είχαν δώσει το όνομα "Ο Πειρατής των Επτά Θαλασσών", γιατί στη ναυτοσύνη σαν κι αυτόν άλλον δεν είχαν ξαναδεί και, μάλλον, ούτε υπήρξε και άλλος! Αυτός, λοιπόν, ο φοβερός πειρατής είχε βάλει σκοπό της ζωής του να ανακαλύψει τον πολυτιμότερο θησαυρό από όλους τους θησαυρούς της Γης... Χρόνια πολλά ταξίδεψε στις θάλασσες του κόσμου και, τελικά, τον βρήκε... Όμως, παρότι τον ανακάλυψε, μαζί του δεν τον πήρε... Τον άφησε εκεί θαμμένο... Έφτιαξε, όμως, έναν χάρτη που άφησε στους γιους του κληρονομιά προτού σαλπάρει για τελευταία φορά... Και εκείνοι πρέπει να τον βρουν! Τι λέτε; Θα τα καταφέρουν; Θα πάρουν στα χέρια τους τον Θησαυρό των Θησαυρών; Βίρα τις άγκυρες, λοιπόν...