Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα - Oldland, Nicholas (Καλειδοσκόπιο, 2011)
Ήταν κάποτε μια αρκούδα τόσο γεμάτη αγάπη και χαρά για τη ζωή που, όποτε συναντούσε κάποιο άλλο ζωντανό πλάσμα ενώ έκανε τη βόλτα της στο δάσος, το αγκάλιαζε. Η αρκούδα περνούσε τις μέρες της εξερευνώντας το δάσος, ξαφνιάζοντας νέους φίλους και γνωριμίες με τις μεγάλες της αγκαλιές. Μέχρι που μια μέρα, ο δρόμος την έφερε μπροστά σ' έναν κυνηγό που βαστούσε ένα τσεκούρι. Και ξαφνικά, η αρκούδα έχασε την όρεξή της για αγκαλιές... Ο Nicholas Oldland, μέσα από αυτόν τον ανάλαφρο σύγχρονο μύθο, με την αξιολάτρευτη πρωταγωνίστρια, εικονογραφεί τη θαυμαστή δύναμη της αγκαλιάς. Το βιβλίο κυκλοφορεί σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πέτυχε να μην υπάρχουν στη χώρα μας αρκούδες χορεύτριες, αιχμάλωτες αλλά και τσίρκα με άγρια ζώα. Ακόμη, λειτουργεί το Εθνικό Μητρώο Αρκούδας στο οποίο καταγράφονται όλες οι αρκούδες που ζουν ελεύθερες στη φύση αλλά και την Ομάδα 'Αμεσης Επέμβασης για να βοηθάει τις αρκούδες και να ενημερώνει τους ανθρώπους να ζουν αρμονικά με την άγρια ζωή στις ορεινές περιοχές.