Τα οικογενειακά των τεράτων : Φόρκυς-Κητώ, Έχιδνα, Εσπερίδες, Λάδωνας, Γοργόνες, Γραίες, Σειρήνες, Σκύλλα, Θοώσα - Σακκά-Νικολακοπούλου, Ναννίνα, 1941- (Παιδική βιβλιοθήκη, 2011)
Όλοι οι λαοί της γης έχουν τη δική τους Μυθολογία. Ο άνθρωπος των προϊστορικών χρόνων ζούσε αδύναμος μέσα στη φύση. Ο κόσμος που απλωνόταν γύρω του ήταν εχθρικός. Μην μπορώντας να εξηγήσει τα φυσικά φαινόμενα (βροντή, αστραπή, κεραυνό, σεισμό) τα θεοποίησε. Έφτιαξε παντοδύναμους Θεούς, αλλά και διάφορα όντα, δημιουργήματα της φαντασίας του, τρομερά στην όψη, καταστροφικά πλάσματα.