Οδύσσεια : η πολυμήχανη ιστορία - Αγγελίδου, Μαρία, 1957- (Ελληνική μυθολογία, 2011)
Υπάρχουν ήρωες που έγιναν ήρωες χωρίς να το κουνήσουν από την αυλή του σπιτιού τους. Κι άλλοι που για να τα καταφέρουν πήραν το δρόμο κι έφτασαν ως τα πέρατα του κόσμου. Μα απ' όλους τους ταξιδευτές που έφεραν βόλτα χώρες και θάλασσες, ένας είναι που τα 'βαλε με το Ταξίδι και το πάλεψε σαν να 'ταν τέρας και θηρίο ανήμερο. Ένας νησιώτης βασιλιάς, που αγαπούσε τη γυναίκα του και το γιο του κι ήρωας δεν ήθελε καθόλου να γίνει. Μόνο να γυρίσει κοντά στους δικούς του ήθελε ο πολυμήχανος Οδυσσέας! Τα ταξίδια του Οδυσσέα άρχισαν όταν κανείς ακόμα δεν ήθελε να φύγει ταξίδι - ούτε καν ο ίδιος. Κι εδώ που τα λέμε... ακόμα δεν έχουν τελειώσει.