Πικρά κεράσια : μυθιστόρημα - Αλεξίου, Δημήτρης Σ., 1974- (Διόπτρα, 2008)
Σμύρνη 1922 - Σάμος -Αθήνα... Η πορεία μιας ζωής σε ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα! Η Πλουσία είναι μία γυναίκα με πάθος και τόλμη... Μία περίεργη σχέση τη δένει με τα κεράσια από τη στιγμή ποιυ γεννιέται... Τα κεράσια με πολύ περίεργο τρόπο γίνονται προάγγελος καλών και κακών ειδήσεων σε όλη την πορεία της ζωής της... Η ιστορία της ζωής της είναι ένα συνεχές ταξίδι σε νέους τόπους, νέους ανθρώπους και μια ζωή μοιρασμένη σε δύο πατεράδες, δύο συζύγους και δύο πατρίδες... Τα Πικρά Κεράσια είναι ένα απολαυστικό μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές που ξεδιπλώνει στις σελίδες του τρεις γενιές ανθρώπων.