Οι καλοί και οι κακοί πειρατές - Παπαθεοδούλου, Αντώνης, 1977- (Παπαδόπουλος, 2011)
Ένα πειρατικό βιβλίο με πολύ χιούμορ, όπου οι κακοί πειρατές φοβερίζουν σε κάθε σελίδα τους καλούς, οι οποίοι όμως κρατούν την ψυχραιμία τους και δεν τρομάζουν! Αστείο, παιχνιδιάρικο και πολύχρωμο, με την εικονογράφηση να δένει ευρηματικά με το παιχνιδιάρικα στιχάκια, δείχνει με ωραίο τρόπο στα παιδιά πώς να αντιμετωπίζουν θετικά κάθε λογής "κακούς". Εναλλακτικά βέβαια, μπορούν απλώς να το διαβάσουν και να σκάσουν στα γέλια!