Οι μουσικοί του δάσους - Rao, Sirish (Κόκκινο, 2011)
Στην Ινδική αυτή διασκευή του παραμυθιού των Αδελφών Γκριμ, οι αφέντες τεσσάρων ζώων - ενός σκύλου, μιας αγελάδας, ενός γαϊδαράκου κι ενός κόκορα - αποφασίζουν να τα διώξουν από τα σπίτια τους. Όμως μόλις τα τέσσερα ζώα γνωρίζονται μεταξύ τους και πάνε να ζήσουν στο δάσος, αποδεικνύουν πως μόνο άχρηστα δεν είναι τελικά... Ξεχωριστή νότα στο κείμενο δίνουν και οι πολύ ιδιαίτερες εικόνες που φιλοτέχνησε η βραβευμένη εικονογράφος Durga Bai, με τη χαρακτηριστική τεχνοτροπία της φυλής Gond.