Το τείχος του τρόμου - Deary, Terry (Εξωφρενική βιβλιοθήκη : Τρομακτικές ιστορίες, 2009)
Βρισκόμαστε στις αρχές του 4ου αιώνα μ.Χ. στην Αγγλία. Ο Αρθούρος και ο Γαλαχίας, δύο Ρωμαίοι στρατιώτες γαλατικής καταγωγής, παίρνουν δυσμενή μετάθεση για το Φρούριο 13 του Τείχους του Αδριανού, το οποίο αποτελεί το βορειότερο σύνορο της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Οι δυο τους είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη του τείχους - το παραμικρό λάθος θα το πληρώσουν με τη ζωή τους, και μάλιστα διά λιθοβολισμού, αφού ο διοικητής της φρουράς, ο εκατόνταρχος Απαίσιους, τους έχει βάλει στο μάτι. Τους έχει αναθέσει μάλιστα ένα ακόμη δυσκολότερο καθήκον: να βρουν τους στρατιώτες μιας λεγεώνας που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς. Για κακή τους τύχη, βρίσκονται μπλεγμένοι στις διαμάχες των τοπικών φυλών, των Πικτών και των Βρετανών. Μέσα σ' όλα αυτά, οι επιδρομές των Πικτών, οι γιορτές των Βρετανών και το... ποδόσφαιρο τους αποσπούν την προσοχή. Θα καταφέρουν άραγε να διασφαλίσουν την ειρήνη και να λύσουν το μυστήριο της Χαμένης Λεγεώνας;