Υπόγεια πολιτεία. - Duprau, Jeanne (Σύγχρονη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους : Μυθιστορήματα φαντασίας, 2011)
Όταν οι κάτοικοι της Υπόγειας Πολιτείας φτάνουν στην επιφάνεια της Γης, ανακαλύπτουν έναν κόσμο γεμάτο χρώματα και ζωή. Σύντομα όμως, διαπιστώνουν ότι θα πρέπει να βρουν τρόπο να επιβιώσουν. Μετά από μέρες περιπλάνησης, εξαντλημένοι και πεινασμένοι, φτάνουν σε ένα μικρό χωριό, τη Λάμψη. Εκεί οι χωρικοί δέχονται απρόθυμα να τους προσφέρουν καταφύγιο για έξι μήνες, όσο διάστημα δηλαδή θεωρούν απαραίτητο για να τους μάθουν πώς να επιβιώνουν μόνοι τους. Σύντομα οι διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες γίνονται εμφανείς, οι εντάσεις κλιμακώνονται και δεν αργεί να επέλθει η ρήξη. Τώρα πια, η Λίνα με τον Ντουν πρέπει να βρουν τρόπο να αποφύγουν τη σύγκρουση! Στη συναρπαστική συνέχεια της "Υπόγειας Πολιτείας", η Τζιν Ντυπρό εξερευνά τη φύση των συγκρούσεων αλλά και τη δύναμη και το κουράγιο που χρειάζεται για να ξεπεραστούν.