Μυστική αποστολή : το μυστήριο του καμένου δάσους - Δασκαλάκη, Μαρία, 1982- (Λογοτεχνικές εξερευνήσεις, 2011)
λλιώς τις είχε φανταστεί τις φετινές του διακοπές ο Πέτρος, αλλά τελικά βρέθηκαν οικογενειακώς στους Παξούς! Τα πράγματα όμως αλλάζουν γρήγορα, καθώς ο Πέτρος γνωρίζει έναν αληθινό καπετάνιο και γίνεται φίλος με το γιο του. Οι διακοπές στους Παξούς δε φαίνονται και τόσο άσχημες... Ώσπου, ανάμεσα στα ψαρέματα και τις εξερευνήσεις στο νησί, εμφανίζονται δύο άντρες που μετράνε το δάσος του Ερημίτη. Λίγες μέρες μετά, το δάσος καίγεται! Θα καταφέρουν τα παιδιά να εξιχνιάσουν το μυστήριο; Θα γλιτώσουν το νησί των Παξών από την ολοκληρωτική καταστροφή;