Το κλεμμένο παιδί - Donohue, Keith (Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2007)
To "Kλεμμένο παιδί" είναι ένα μαγευτικό μυθιστόρημα που διασχίζει τη φαντασία και την πραγματικότητα ακολουθώντας το μίτο της ίδιας της ζωής. Ένα διεθνές best seller που μεταφράστηκε σε 21 γλώσσες, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, και πρόκειται να μεταφερθεί και στον κινηματογράφο. Ένα καλοκαιρινό βράδυ, ο μικρός Χένρι Ντέι το σκάει από το σπίτι του και κρύβεται σε ένα δέντρο. Εκεί τον αρπάζουν τα ξωτικά -μια φανταστική φυλή από άγρια παιδιά που ζουν στο σκοτάδι και στη μυστικότητα. Στη θέση του, τα ξωτικά αφήνουν ένα σωσία, ένα αγόρι που κλέβει τη ζωή του Χένρι στον κόσμο. Έτσι κι δυο τους βρίσκονται να αναζητούν αυτό που υπήρξαν κάποτε, πριν αλλάξουν θέσεις. Το "Κλεμμένο παιδί" είναι μια κλασική ιστορία για τη χαμένη παιδική ηλικία και την αναζήτηση ταυτότητας. Συνδέοντας τη φαντασία με την πραγματικότητα, ο Κιθ Ντόναχιου δημιούργησε ένα παραμύθι για ενήλικες, ένα λογοτεχνικό μύθο με αξιοσημείωτο βάθος και χάρη.