4 1/2 φίλοι και το μαγιό του μαθηματικού - Friedrich, Joachim, 1953- (7+ επτά, 2011)
Πριν καλά καλά ο Κάλε γίνει σούπερ ρεπόρτερ στη σχολική εφημερίδα, τα σκάνδαλα ξεσπούν το ένα μετά το άλλο. Δε φτάνει που ο ωραίος μαθηματικός, κατά τη διάρκεια ενός άλματος από το βατήρα, χάνει το μαγιό του μέσα στην πισίνα, η κλοπή ενός αυτοκινήτου -και μάλιστα αστυνομικού- από το πάρκινγκ των καθηγητών έρχεται να αναστατώσει όλο το σχολείο. Ο Κάλε είναι σίγουρος. Ολα δείχνουν όπως ο δράστης είναι ένας καθηγητής. Έτσι οι 4'Λ φίλοι ξεκινούν έρευνες. Ομως θα πέσουν πάνω σε αλλόκοτα ίχνη...