Μα που πήγαν οι νυχτερίδες - Μιχαήλ, Σύρμω, 1967- (Διαβάζω ιστορίες, 2012)
Μια νεαρή νυχτερίδα ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη και ανακαλύπτει ότι ο κόσμος της αλλάζει. Ανεξήγητα συμβάντα διαδέχονται το ένα το άλλο, καθώς ο αριθμός των νυχτερίδων στην περιοχή μειώνεται και ένα περίεργο κύμα δηλητηριάσεων έρχεται να ταράξει την καθημερινότητα. Η ηρωίδα θα αναλάβει μαζί με τους φίλους της να λύσει το μυστήριο κατά τη διάρκεια ενός δύσκολου καλοκαιριού. Θα καταφέρει να σώσει την αποικία της από τους κινδύνους που την απειλούν; Ένα βιβλίο που μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τις νυχτερίδες μ' έναν τρόπο καινούριο και ζεστό, και ευαισθητοποιεί τα παιδιά σ' ένα ζήτημα σημαντικό και επίκαιρο, την απώλεια της βιοποικιλότητας. Με τη συνεργασία του "Αρκτούρου".