Σκιές στο περιστύλιο - Παπαχρήστος, Γιώργος Χρ., 1955- (Ελληνική λογοτεχνία / Λιβάνης, 1998)
Ποιον μπορεί να ενδιαφέρει ότι κάποιος Αργύρης γνώρισε μια Όλγα; Ακόμη και αν αυτός λέγεται Πλατάκης και εκείνη Ραζή; Όμως η Όλγα Ραζή είναι η υπουργός Πολεοδομίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και ο Αργύρης Πλατάκης ο κορυφαίος, ίσως, πολιτικός συντάκτης της χώρας. Ενώθηκαν όταν ολόκληρο το σύμπαν συνωμότησε για να... γνωριστούν και χώρισαν όταν ο πρωθυπουργός, κορυφαίοι υπουργοί και μυστικές υπηρεσίες συνωμότησαν σε βάρος τους για να τα καταφέρουν! Το πώς ένα δυνατό πάθος έφερε κοντά τις δύο εξουσίες κι έγινε έκρηξη όταν η καθεμία τράβηξε το δρόμο της αποκαλύπτεται σ αυτό το μυθιστόρημα πολιτικής φαντασίας τους Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό παιχνίδι, που κινείται με ταχύτητα στα όρια της πραγματικότητας και του φανταστικού και προσφέρει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να ανακαλύψει , πίσω από το θολό καθρέφτη της πολιτικής, αλήθειες που δύσκολα λέγονται - κι ακόμη πιο δύσκολα γράφονται...