Ελληνική ναυτιλία = Greek shipping : 15ος π.Χ.-11ος μ.Χ. αι. - Γρυπιώτης, Ευάγγελος (Ελληνικά Ταχυδρομεία, 2011)
Μικρογραφίες πλοίων, η ιστορία τους, αλλά και τα γραμματόσημα με την εικόνα τους στο λεύκωμα των ΕΛ.ΤΑ. «Ελληνική Ναυτιλία. 15ος π.Χ.-11ος μ.Χ. «..Χάρη στην αφοσίωση και το πάθος ενός ανθρώπου, αυτήν τη στιγμή έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και να αγγίξουμε κάθε σημείο ενός πλοίου μιας τοιχογραφίας της Θήρας, το 1500 π.Χ. Ή να πιάσουμε μια ελληνική τριήρη και μια τριακόντορο (15ος-4ος π.Χ αι.), και μια μακεδονική εξήρη, μια πολυήρη μακεδονικών χρόνων, έναν βυζαντινό δρόμωνα (το μέγεθός τους ξεκινάει από 1,5 και φτάνει έως τα 2 μέτρα). Ή να ξεφυλλίσουμε τις φωτογραφίες και τις ιστορίες τους στην έκδοση των ΕΛ.ΤΑ., «Ελληνική Ναυτιλία. 15ος π.Χ.-11ος μ.Χ.» ή να τα θαυμάσουμε σε γραμματόσημα. Ο Ευάγγελος Γρυπιώτης, τα τελευταία 25 χρόνια, αφού μελέτησε και συνέλεξε πληροφορίες για τα πλοία από την αρχαιότητα έως σήμερα, δημιουργεί μικρογραφίες πλοίων, τα οποία είναι μικροναυπηγημένα. Κατασκευασμένα, δηλαδή, ακριβώς όπως φτιάχνονταν εκείνη την περίοδο. Και όχι μόνο με αντίστοιχες φιγούρες υπό κλίμακα, και χρησιμοποιώντας πρωτογενή υλικά, από τα οποία φτιάχνονταν και τότε, όπως ξύλο οξιάς, δρυ, καρυδιά και πεύκο, αλλά και πραγματικό σκοινί από λινάρι, και λεπτομέρειες στα αμπάρια, όπως πατάτες και πιθάρια που αν σηκώσεις το καπάκι, θα βρεις ελαιόλαδο...» (Απόσπασμα από άρθρο της Σοφίας Στυλιανού στην εφημερίδα Έθνος)