Καρμίλα - Le Fanu, Joseph Seridan (Ψιλά Γράμματα ;, 1986)
- Αν έχετε μια μυστηριώδη φίλη που σας αγαπά με πάθος, - που κυκλοφορεί, κατά προτίμηση, μετά τη δύση του ήλιου, - που δεν τρώει ποτέ στο τραπέζι, κι ωστόσο είναι υγιέστατη, - που κάθε νύχτα κλειδώνεται στην κάμαρά της, - αλλά το κρεβάτι της μένει ανέπαφο ώς το πρωί, - που το πρόσωπό της μοιάζει ανεξήγητα με κάποιο παμπάλαιο πορτρέτο, - και το όνομά της μπορεί να γεννήσει πολλά ονόματα,, τότε προσέξτε:, - προσέξτε τους μυστηριώδεις θανάτους που συμβαίνουν στη γειτονιά σας, - προσέξτε το δρομολόγιο που ακολουθούν οι νυχτερινές περιπλανήσεις της, - και, καλού κακού, ψάξτε να βρείτε έναν έμπειρο κυνηγό βρικολάκων...