Νεοελληνική τέχνη 20ος αιώνας : ζωγραφική, χαρακτική, γλυπτική : οι πολύτιμες συλλογές της Πινακοθήκης Ρόδου - Λεβούνης, Γιώργος, 1959- (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δωδεκανήσου, 1999)
Ποια είναι η φυσιογνωμία της νεοελληνικής τέχνης του 20ού αιώνα; Ποιοι ζωγράφοι, χαράκτες και γλύπτες καθοδήγησαν τις εξελίξεις και πώς διαμόρφωσαν μια σύγχρονη ελληνική τέχνη με διεθνές κύρος; Πώς αποτυπώνεται ο νεοελληνικός πολιτισμός στις εικαστικές τέχνες του και πώς συναντά την εποχή της παγκοσμιοποίησης;