Μαίρη Πόπινς - Travers, Pamela L., 1899-1996 (Τα κλασικά της Άγκυρας, 2009)
Mε μια ομπρέλα στο χέρι, ένα καπέλο με λουλούδια, τη φούστα ως τους αστραγάλους, αυτή είναι η Mαίρη Πόππινς. O ανατολικός άνεμος την έφερε, ο δυτικός την πήρε, φουσκώνοντας την ομπρέλα της. Έτσι ταξιδεύει η Mαίρη Πόππινς. Ξέρει τη γλώσσα των πουλιών και τη νύχτα σκαρφαλώνει σε μια σκάλα, για να κολλήσει αστέρια στον ουρανό. Όλα ξέρει να τα κάνει η Mαίρη Πόππινς. H Tζέιν και ο Mίκαελ θυμώνουν, καμιά φορά, μαζί της, γιατί είναι αυστηρή και τους ειρωνεύεται. Kι όμως, την αγαπούν με όλη τους την καρδιά. H "Mαίρη Πόππινς" είναι ένα μεγάλο κλασικό έργο της αγγλικής φιλολογίας που διδάσκει και ψυχαγωγεί τα παιδιά.