Βυζάντιο - Lawhead, Stephen, 1950- (Ελληνικά Γράμματα, 1999)
Ό Έινταν Κένα ή Αιδάν, ένας μοναχός του 9ου αιώνα, επιλέγεται να συμμετάσχει σε ένα ταξίδι προσκυνήματος, στα πιο απομακρυσμένα σημεία του γνωστού κόσμου της εποχής του, στην πρωτεύουσα του Βυζαντίου, την Κωνσταντινούπολη, όπου μαζί με άλλους μοναχούς προσκυνητές πρόκειται να προσφέρει στον Αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας το μοναδικό και ανυπέρβλητα διαφωτιστικό βιβλίο του Κέλς. Aπο τη μοναξιά και την αθωότητα του μοναστηρίου του ο Εινταν βρίσκεται βυθισμένος μέσα στη καρδία μιας αστραφτερής αυτοκρατορίας. Συναρπαστικό, μεγαλειώδες, τρομακτικό, το ταξίδι αυτό τον οδηγεί σε μια ασύλληπτη περιπέτεια.