Για την αγάπη ενός παιδιού - Mahmoody, Betty (Ψυχογιός, 1994)
Στα 1987, η Μπέτι Μαχμουντί κέρδισε το θαυμασμό όλου του κόσμου όταν κατάφερε, μέσα από μύριες περιπέτειες, να δραπετεύσει μαζί με την κόρη της, από την Τεχεράνη όπου την κρατούσε αιχμάλωτη ο άντρα της. Πάνω από 20 εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο διάβασαν το βιβλίο της "Ποτέ χωρίς την κόρη μου" με κομμένη την ανάσα και άρχισαν να συνειδητοποιούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται σ' ένα γάμο και πολύ περισσότερο στα παιδιά, όταν οι γονείς προέρχονται από διαφορετικούς πολιτιστικά χώρους. Με το βιβλίο αυτό, προσφέρει μια ανεκτίμητη βοήθεια σε όλους όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο με το δικό της πρόβλημα. Με τρόπο απλό και συγκινητικά άμεσο, μοιράζεται μαζί τους τις εμπειρίες της και τους βοηθά να αντιληφθούν ότι η περίπτωσή τους δεν είναι μοναδική. Η Μπέτι περιγράφει την κάθε μία δραματική ιστορία με την ευαισθησία του ανθρώπου που έχει γνωρίσει τον ίδιο πόνο και νιώθει βαθιά την υποχρέωση να βοηθήσει.