Τα πονηρούτσικα : 26 διηγήματα μεταξύ σοβαρού και αστείου - Λαζαρίδης, Γιώργος, 1927-2012 (Μοντέρνοι Καιροί, 2005)
26 «πονηρούτσικες ιστορίες». Έτσι απλά «πονηρούτσικες». Χωρίς ελάσσονες και μείζονες τόνους. Με αφετηρίες, αφορμές, σκοπούς και στόχους τα αρχαιότερα των αισθημάτων και των αισθήσεων, αφού και τα δύο είναι συγκοινωνούντα δοχεία με κοινό χαρακτηριστικό τους το ερωτικό στοιχείο, εκείνο δηλαδή που άγνωστο για ποια αιτία το έχουμε βαφτίσει "σεξ", ενώ διαθέτουμε στη γλώσσα μας την αντιπροσωπευτικότερη των λέξεων που τα λέει όλα: Έρωτας! «Πονηρούτσικες» λοιπόν [. . .] οι 26 ιστορίες στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας απάντων των «πονηρογραφημάτων», γραμμένα όλα σε ώρες απόδρασης από τα επαγγελματικά δεσμά του γραφιά.