Τέρα Άμου : μυθιστόρημα - Διακογιάννης, Νίκος, 1974- (Αρμός, 2007)
Η Μαρία ονειρεύεται μια ζωή έξω απ' τα στενά όρια του ακριτικού νησιού. Ο Αλέξης την ερωτεύεται και θα την πάρει να ζήσουν στην πρωτεύουσα. Ο καρπός του έρωτά τους, η Σοφία, στην ηλικία των επτά χρόνων, θα κληθεί από τις περιστάσεις να επιστρέψει εκεί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η μητέρα της. Για την γιαγιά Ανθούλα όλα μοιάζουν τώρα σαν καταφύγιο και έμπνευση δυο ξένοι, ένας δάσκαλος και ένας καταξιωμένος ζωγράφος. όμως πώς συνομιλεί κανείς με το απρόσμενο, το αναπάντεχο, όταν οι ισορροπίες παύουν να υφίστανται; Και πώς μοιάζει άραγε ένας κόσμος όπου μόνος κάτοικός του είναι η Τέρα 'Αμου; Οι σχέσεις δοκιμάζονται, ανθίζουν και ωριμάζουν στον κήπο που οριοθετείται λίγα μέτρα απο τη θάλασσα και ακούει στο όνομα Εδέμ...