Τι ξέρω για το αεροδρόμιο - Golluch, Norbert (Βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, 2004)
"'Αδεια απογείωσης για την πτήση 323!" Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ενημερώνει από τον πύργο ελέγχου τον πιλότο του αεροπλάνου. Φύγαμε λοιπόν, απογείωση! Στο αεροδρόμιο έχει κίνηση όλες τις ώρες της ημέρας. Την ώρα που οι επιβάτες περιμένουν να φύγουν, οι μηχανικοί κάνουν τους τελευταίους ελέγχους στις τουρμπίνες, οι αεροσυνοδοί ετοιμάζουν τα απαραίτητα για την πτήση και το προσωπικό εδάφους φροντίζει να γίνουν όλα σωστά στην πίστα του αεροδρομίου. Ο καθένας ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει για να κυλήσουν όλα ομαλά. Τι τύποι αεροσκαφών υπάρχουν; Πώς είναι οργανωμένο ένα αεροδρόμιο και ποιοι δουλεύουν εκεί; Τι έλεγχοι πρέπει να γίνουν πριν από μια πτήση; Τις απαντήσεις θα τις βρείτε στις πολύχρωμες και κατατοπιστικές σελίδες αυτού του βιβλίου. Με ακριβείς και παραστατικές εικόνες και ευνόητα και διασκεδαστικά κείμενα, τα παιδιά κάνουν ένα ταξίδι στον κόσμο των αεροπλάνων και του αεροδρομίου. Με σελίδες που ξεδιπλώνουν και δίνουν μια παροναμική άποψη του αεροδρομίου.